Κριθαράκι με Σάλτσα Ντομάτα | Ζυμαρικά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Κριθαράκι με Σάλτσα Ντομάτα


Υλικά

1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα ντοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 φλιτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο


Εκτέλεση


- Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες αν έχετε φρέσκιες
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
- Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
- Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ
- Αλατοπιπερώνετε
- Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μία δύο βράσεις
- Αφού βράσει το μεταφέρετε σε ένα ταψί
- Βράζετε 2 φλιτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί
- Αλατοπιπερώνετε
- Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει
- Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλήσει
- Σερβίρεται με κεφαλοτύρι