Πως να φτιάξετε το αβγολέμονο
10 agosto 2007 17:37 Συνταγή της κατηγορίας : Διάφορες | Μικρές συμβουλές & μυστικά
Υλικά
2 αβγά
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
λίγες σταγόνες νερό
1 ποτήρι του νερού ζουμί από το φαγητό
Εκτέλεση
- Χτυπάτε σφιχτή μαρέγκα και τα ασπράδια με 2 σταγόνες νερό, προσθέτετε τους κρόκους χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, βάζετε το ζουμί από το όποιο φαγητό σας χτυπώντας συνέχεια.
- Ρίχνετε το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα για να πάει παντού.
Σερβίρετε ζεστό το φαγητό.
Προσοχή: Οταν βάλετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, η φωτιά πρέπει να είναι σβηστή, διότι θα κόψει το αβγολέμονο.