Πως να φτιάξετε το αβγολέμονο | Διάφορες, Μικρές συμβουλές & μυστικά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Πως να φτιάξετε το αβγολέμονο


Υλικά

2 αβγά
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
λίγες σταγόνες νερό
1 ποτήρι του νερού ζουμί από το φαγητό


Εκτέλεση

- Χτυπάτε σφιχτή μαρέγκα και τα ασπράδια με 2 σταγόνες νερό, προσθέτετε τους κρόκους χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, βάζετε το ζουμί από το όποιο φαγητό σας χτυπώντας συνέχεια.
- Ρίχνετε το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα για να πάει παντού.
Σερβίρετε ζεστό το φαγητό.

Προσοχή: Οταν βάλετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, η φωτιά πρέπει να είναι σβηστή, διότι θα κόψει το αβγολέμονο.